Cork
All Natural
Fat og boller
100% Kork
Inspirasjon
I mitt barndomshjem hadde vi en bolle og et stort fat i grønt glass med små luftbobler fra Hadeland Glassverk, designet av Arne Jon Jutrem. Jeg var veldig glad i det store grønne fatet med de fine, runde formene.
Fikk fatet av mamma etterhvert og har hatt det stående på kjøkkendisken.
Sjeldent fylt med frukt - men med mange småting som brukes i hverdagen (nøkler, lommebok, lesebrikker osv.) men som ikke har en fast plass. Ei heller i det fine fatet...
Kork er et materiale jeg lenge har vært fasinert over. Så en dag fikk jeg en ide - kunne jeg “fusjonere” det grønne fatet og materialet kork? Etter noen skisser så jeg at det kunne fungere. Når jeg først var igang med å skisse, tegnet jeg også 2 boller.
I Portugal fant jeg en produsent som ville samarbeide med oss. Så da var alt klart for serien “Cork - All Natural”
Som i så mange av våre serier består også denne av produkter som kan brukes til så mangt. Bruk de på kjøkkenet, på badet, i gangen, på soverommet, i stuen - ja rett og slett over alt!
Design: Charlotte Larsen


Biodefradable
100% Kork
100% Biologisk nedbrytbar
Care instructions
Vaskes for hånd.

Kork fakta
Materialet er noe av det mest bærekraftige materialet vi har. Korkeiken opptar mer Co2 enn det avgir – også når man regner med transport og produksjon av korkproduktene. Kork bidrar i svært høy grad til biomangfoldet i de store områdene hvor korken vokser.
Korken høstes ved å fjerne barken på treet uten at selve treet blir skadet. Innhøsting gjøres i sykluser hvert 9. til 10. år. Korketreet må være ca. 25 år gammelt før første høsting og deretter høstes barken med 9 års mellomrom. Et korketreet lever i 180/200 år som tillater å høste barken 15/20 ganger.
Kork har også noen fabelaktige egenskaper:
- 100% biologisk nedbrytbart
- lett
- tett
- isolerende
- brannhemmende for å nevne noen.
Kork er ugjennomtrengelig for væsker og gasser, forblir dermed nøytral mht. smak og lukt.
Materialet er noe av det mest bærekraftige materialet vi har. Korkeiken opptar mer Co2 enn det avgir – også når man regner med transport og produksjon av korkproduktene. Kork bidrar i svært høy grad til biomangfoldet i de store områdene hvor korken vokser.
Korken høstes ved å fjerne barken på treet uten at selve treet blir skadet. Innhøsting gjøres i sykluser hvert 9. til 10. år. Korketreet må være ca. 25 år gammelt før første høsting og deretter høstes barken med 9 års mellomrom. Et korketreet lever i 180/200 år som tillater å høste barken 15/20 ganger.
Kork har også noen fabelaktige egenskaper:
- 100% biologisk nedbrytbart
- lett
- tett
- isolerende
- brannhemmende for å nevne noen.
Kork er ugjennomtrengelig for væsker og gasser, forblir dermed nøytral mht. smak og lukt.









