Cork


All NaturalFat og boller


100% Kork

Inspirasjon

I mitt barndomshjem hadde vi en bolle og et stort fat i grønt glass med små luftbobler fra Hadeland Glassverk, designet av Arne Jon Jutrem. Jeg var veldig glad i det store grønne fatet med de fine, runde formene.

Fikk fatet av mamma etterhvert og har hatt det stående på kjøkkendisken.
Sjeldent fylt med frukt - men med mange småting som brukes i hverdagen (nøkler, lommebok, lesebrikker osv.) men som ikke har en fast plass. Ei heller i det fine fatet...

Kork er et materiale jeg lenge har vært fasinert over. Så en dag fikk jeg en ide - kunne jeg “fusjonere” det grønne fatet og materialet kork? Etter noen skisser så jeg at det kunne fungere. Når jeg først var igang med å skisse, tegnet jeg også 2 boller.

I Portugal fant jeg en produsent som ville samarbeide med oss. Så da var alt klart for serien “Cork - All Natural”

Som i så mange av våre serier består også denne av produkter som kan brukes til så mangt. Bruk de på kjøkkenet, på badet, i gangen, på soverommet, i stuen - ja rett og slett over alt!


Design: Charlotte Larsen


Biodefradable

100% Kork
100% Biologisk nedbrytbar


Care instructions

Vaskes for hånd.

Kork fakta

Materialet er noe av det mest bærekraftige materialet vi har. Korkeiken opptar mer Co2 enn det avgir – også når man regner med transport og produksjon av korkproduktene. Kork bidrar i svært høy grad til biomangfoldet i de store områdene hvor korken vokser.

Korken høstes ved å fjerne barken på treet uten at selve treet blir skadet. Innhøsting gjøres i sykluser hvert 9. til 10. år. Korketreet må være ca. 25 år gammelt før første høsting og deretter høstes barken med 9 års mellomrom. Et korketreet lever i 180/200 år som tillater å høste barken 15/20 ganger.

Kork har også noen fabelaktige egenskaper:
- 100% biologisk nedbrytbart
- lett
- tett
- isolerende
- brannhemmende for å nevne noen.

Kork er ugjennomtrengelig for væsker og gasser, forblir dermed nøytral mht. smak og lukt.FB / INS